Bilder

På denne siden kommer jeg til å legge ut bilder fra ulike musikalske opptredener jeg har hatt i årenes løp. Så langt har jeg fått være med på en utrolig variert og givende reise med ulike oppdrag i og utenfor Grenlandsregionen;

– Intimkonsert i den gamle fyrvokterboligen ute på Langøytangen fyr, konsert inne i en fabrikkhall på Herøya industripark, sangoppdrag på Sjømannsforeningen i Brevik og Porsgrunn, opptreden på Hotell Wasilioff i Stavern, 17. mai konsert i Porsgrunn rådhus, sangoppdrag på Wrightegaarden i Langesund, konserter ifm produktlansering av nye biler hos Funnemark bilsalong i Porsgrunn, oppdrag på Kaldnes Verft i Tønsberg, sangoppdrag på Kokeriet i Sandefjord, hagekonserter i ulike jubileum/lag, oppdrag i jubileer på Langesund Bad, oppdrag ved Adminiet på Herøya i Porsgrunn, oppdrag på Rafnes Gård, aktør i Breviksrevyen, mini-konsert på Langbryggene i Skien, hagekonserter på private arrangementer og ved tidligere Cort Adeler Resturant i Brevik, rocke konsert i Brevik kulturhus, foajekonserter i Ælvespeilet kulturhus og Ibsenhuset, kirkekonserter, sang ved private tilstelninger, oppdrag for Den Kulturelle Spaserstokken, bakgårdskonsert hos tidligere Roalds Elektro i Langesund, opptreden på Sommerhagen Live i Langesund og mye, mye mer.

Jeg føler meg privilegert og heldig som har fått muligheten til å samarbeide med mange hyggelige og dyktige artister og musikere fra Grenland. Her følger bilder fra noen av oppdragene jeg har hatt;

Dette bildet er hentet fra en hyggelig førjulstilstelning på Adminiet i Porsgrunn. Denne kvelden var jeg så heldig å få samarbeide med de to dyktige jazzmusikerne Guttorm Guttormsen (saksofon og fløyte) og Arne Oksvik (flygel).
Ved flere anledninger har jeg hatt sang- og kulturinnslag inne i det flotte Adminiet på Herøya i Porsgrunn. På sommerkvelder har jeg sunget på tilstelninger i den vakre hagen som vender ut mot Frierfjorden. Stedet er en historisk perle som ligger i nærheten av Herøya industriområde. Gjestebøkene på Adminiet sies å være en vandring i historien. Delegasjoner og forretningsforbindelser fra hele verden har nytt en god atmosfære og nydelige måltider i den gamle og ærverdige spisestuen på Adminiet.
Dette bildet er hentet fra en førjulskonsert som jeg hadde i Vestre Porsgrunn kirke i 2016. Jeg er stolt over at jazzmusiker fra Skien, Torun Eriksen takket ja til å bli med som gjesteartist på konserten. Andre medvirkende musikere som var med; Espen Gjelstad Gundersen (flygel), Nils Henrik Mostraum (kontrabass), Guttorm Guttormsen (saksofon og fløyte) og Henriette Lindstad Børven (fiolin). Det var stor stas å få samarbeide med så mange dyktige musikere på én kveld.
Bilde nr. 2 fra førjulskonserten i Vestre Porsgrunn kirke i 2016 hvor jazzmusiker Torun Eriksen var med som gjesteartist.
I 2008 var jeg heldig å få være med på rockekonsert i Brevik kino sammen med Norcem Pike- og guttekorps og sanger og skuespiller Kristoffer Olsen. Konserten fikk flott anmeldelse i PD i etterkant; «Marit Lindvig Stampe og Kristoffer Olsen sjarmerte publikum med sine stemmeprakter og utstråling fra scenen. Korpset i bakgrunnen viste tydelig at de hadde øvd. Rockelåtene satt som et skudd». Foto: Andreas Bjerløv Karlsen, PD
Her opptrer jeg på Lørdagsspeilet i Ælvespeilet kulturhus i Porsgrunn. Lørdagsspeilet har et variert utvalg ettermiddags-konserter i kulturhuset sin foajée. I lune omgivelser, og med utsikt mot Porsgrunnsælva, presenteres lokale og nasjonale musikalske utøvere i en nær og uformell setting. Musikalsk vert denne lørdagen var Espen Gjelstad Gundersen. Foto: Kai Hansen
Bildet er hentet fra min foajékonstert i Ælvespeilet. Med småbord, puter i trappa, noe godt i glasset og en smakfull rett fra Ælvespeilet Mat og Vinbar fant publikum seg til rette. Det ble en hyggelig opplevelse å få bidra med sang i kulturhuset denne formiddagen. Takk til Espen Gjelstad Gundersen for flott akkompagnement på flygelet.
Foto: Kai Hansen
Dette bildet er hentet fra en av flere konserter som jeg har hatt sammen med tidligere opersanger og sangpedagog, Anders Vangen. Her er vi i Brevik kirke.
Anders var en klok person som hadde mange fine perspektiver på livet.
Turid Walaas er et varmt menneske med sans for humor, og jeg setter stor pris på vårt bekjentskap. Turid er en dyktig organist og musiker, og sammen har vi hatt flere hyggelige oppdrag. Hun har en unik evne til å spre glede og positiv energi gjennom sin musikk. Dette bildet ble tatt under en musikalsk opptreden som vi hadde i Vestre Porsgrunn kirke høsten 2019.
Musikerkollega Gunnar Aasbø og jeg har samarbeidet i mange år. I årenes løp har vi blitt invitert til å opptre på ulike tilstelninger i og utenfor Grenland. Her er vi ute på oppdrag for NITO. Gunnar er en humørfylt og positiv mann, og er som regel ikke sen om å by på noen kreative sprell… 🙂
Bildet er fra bakgårdskonsert i de tidligere lokalene til Roalds Elektro i Langesund – august 2006. Gunnar Aasbø akkompagnerer på piano.
Min gode venninne Synnøve Skree Skjeldal og jeg har gjennomført flere konserter sammen; Sommer- og førjulskonserter i St. Joseph Panorama i Porsgrunn, førjulskonserter i Vestre Porsgrunn kirke, og konsert på Sitt Ned Kafé i Skien ifm Alf Prøysen sitt 100-års jubileum.
Dette bildet er hentet fra en av konsertene som Synnøve og jeg har holdt i St. Joseph Panorama i Porsgrunn. Gunnar Aasbø (trekkspill og key board), Geir Strømstad (bass), Arvid Lunde (gitar) og Synnøve og jeg med sanginnslag.
Sommeren 2019 var jeg ute på et hyggelig sangoppdrag for Telemark Parkinsonforening. Denne kvelden var jeg så heldig å bli akkompagnert av den dyktige musikeren Ågot Lise Fuglestad. Vi fikk også høre et interessant foredrag av forfatter Jan Kærup Bjørneboe som har skrevet boken «Hjernen på godt og vondt».
Bildet, som ble tatt i 2003, er fra forberedelser til min første av fem foajékonserter i Ibsenhuset, Skien. Fra venstre er Gunnar Dale (piano), Helge Gundersen (trommer og perkusjon), Nils Henrik Mostraum på kontrabass og meg selv som stod for sangen.
Bildet er tatt av Tore Øyvind Moen, Varden.
Jeg har blitt booket inn til oppdrag for mange lag og foreninger i årenes løp. Ekstra hyggelig er det når kundene kommer tilbake, og jeg får anledning til å møte dem på nytt. Dette bildet er hentet fra et arrangement som Kiwanis avholdt i Skjærgården Hotell og badepark i Langesund.
Her er jeg ute på et sangoppdrag på onsdagskafé på Lie Bydelshus i Skien. Denne formiddagen inviterte jeg publikum med på en musikalsk Grenlandsreise i bilder, ord og toner. Reisen startet ute ved havgapet i Langesund og gikk videre innom steder som Stathelle, Brevik, Heistad og Porsgrunn, før den endte opp i Henrik Ibsens fødeby, Skien. Takk også til Jørn Arve Rønningen for flott akkompagnement på trekkspill.
I Bamble leseselskap er det mange hyggelige damer som jeg har vært heldig å få møte ved flere anledninger. Her opptrer jeg på en tilstelning som leseselskapet hadde før jul, og kveldens tema var «Kysten i vinterdrakt». Med bilder, ord og sang inviterte jeg damene med på en musikalsk vinterreise i vårt vakre kystlandskap. Espen Gjelstad Gundersen akkompagnerte så flott på piano.

“Bærer du en gammel drøm?
Kanskje en yr, ustyrlig drøm.
Helt fra den gang du var liten,
og ingen drøm for stor!
Gi den vinger, ikke vent!
Tidsnok kan det bli for sent.
Fly på vindens brede vinger –
der ørn og ravner bor”

Av: Hans Fredrik Jacobsen

Sang og musikk har alltid vært en stor del av meg, og jeg har sunget så lenge jeg kan huske…  4 år gammel startet jeg mine opptredener hjemme på kjøkkenet i Bjørndalveien på Eidanger. Oppstilt på en brunbeiset krakk holdt jeg mini-konserter med familie og noen gode naboer som publikum 🙂

Flere personer i min slekt har kunstneriske talenter. Mine musikalske gener må jeg nok ha arvet fra både mors- og farssiden. Oldefar, som kom fra Setesdalen, var omreisende trubadur og spilte ofte opp til dans på lokale tilstelninger i bygdesamfunnet. Han trakterte fiolin, trekkspill og gitar. Morfar var en dyktig pianospiller, gitarist og fløytist. Han spilte også trekkspill. Tippoldemor på morssiden hadde en flott sangstemme, og historien forteller at hun fikk tilbud om å bli tilknyttet Operaen i Oslo.

Jeg føler en stor takknemlighet over å kunne få holde på med sang, fotografering og skriving av tekster. For meg er dette en viktig kilde til inspirasjon og glede i hverdagen. Ekstra stor blir naturligvis gleden dersom det jeg skaper og formidler kan bidra til å glede andre mennesker.